eGüvenlik Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Okul idaremiz ve öğretmenlerimiz e Güvenlik toplantısı için çevirim içi olarak bir araya geldi. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Okullarda Sosyal Medyanın Kullanımı Genelgesi, e-Güvenlik ile ilgili yazı, talimatları ve Şehit Cafer İlkokulu e Güvenlik politikası okundu. Uzaktan eğitim ile birlikte e Güvenliğin önem kazandığı vurgulandı. Bu doğrultuda e Güvenlik farkındalığının geliştirilmesi için personel, veli ve öğrenci eğitimleri yapılmasına karar verildi. Öğretmenlerimizin e Güvenlik ile ilgili katılabilecekleri mesleki kurslara ilişkin bilgiler verildi. Henüz bu kursları almamış olan öğretmenlerimizin tamamlaması istendi. Ayrıca veli ve öğrenci eğitimlerinde kullanılabilecek web siteleri, video ve afişler incelendi.  Taşınabilir cihazların/ cep telefonlarının kullanımı ile ilgili okulumuz e Güvenlik politikası doğrultusunda uyulması gereken kurallar vurgulandı. E Güvenlik konularının müfredat konularıyla ilişkilendirilerek uygulanmasına devam edilmesine karar verildi. Güvenli İnternet Günü'nün aktif bir şekilde kutlanmasına önümüzdeki yıllarda da önem verileceği belirtildi. Okul web sitesinde e Güvenlik ile ilgili bölümlerin geliştirilmesine karar verildi. Okulumuz e Güvenlik panosunun oluşturulması, eTwinning proje ve çalışmalarında e Güvenlik kurallarına uyulmasına önem verilmesi karara bağlandı. Ayrıca okulumuzun güvenlik uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara ulaştırmak için eSafety çalışmaları yürütülmekte olduğu, bronz etiket sahibi olunduğu ve geliştirileceği belirtildi. Okulumuz e Güvenlik öğretmenler kurulu toplantısı iyi dilek ve temenniler ile Okul Müdürü Hayrul KARAKUŞ tarafından sonlandırılmıştır.

26.03.2021 411

26-03-2021