eTwinning Nedir?

12.12.2022 159

 

12-12-2022eTWINNING NEDİR?

eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, eTwinning Faaliyetinin üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.

2009 yılından bu yana, eTwinning portalına 331.227 öğretmen kayıt olmuş bu öğretmenler 61.098 proje gerçekleştirmiştir. Faaliyet kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta ulusal kalite etiketi Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmektedir.

2021 yılındaki başvurular içerisinden ortak okullar arası işbirliği, bilişim teknolojileri kullanımı, pedagojik yenilik, öğretim programına entegrasyon ,sonuçlar ve belgeleme kriterlerine sahip olan ve yeterli puanı alan 33.287 proje ulusal kalite etiketi ile ,12.184 proje ise Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. 12.137 okul ise Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi levhaları ile ödül almışlardır.

Okulumuz bünyesinde 2019 yılından itibaren 5 öğretmenimiz, öğrencileriyle birlikte kültür, sanat, teknoloji, eGüvenlik, kodlama, matematik, oyun, sosyal ilişkiler ve yabancı dil konularında 12 eTwinning projesi yürütmüştür. 2021 yılında 2 projemiz Ulusal Kalite Etiketi, 7 projemiz ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Okulumuz başarılarından dolayı eTwinning Okul Levhası Ödülü almaya hak kazanmıştır. Avrupa Kalite Etiketi sahibi projelerimizden bir tanesi tam puana layık görülmüş, Projeyi yürüten öğretmenimiz Antalya'da düzenlenen eTwinning 12.Ulusal Konferansı'na davet edilerek okulumuzu başarı ile temsil etmiştir.  

 

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning 

http://etwinning.meb.gov.tr/

 

12-12-202212-12-2022