Proje Ekibi Toplantısı

ŞEHİT CAFER İLKOKULU

PROJE EKİBİ

TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı Yeri                          : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati       : 28 /12/2022   -   10.30

 

GÜNDEM MADDELERİ

1.      Açılış ve Yoklama

2.      eTwinning Çalışmalarının Değerlendirilmesi

3.      eTwinning Kulüp Çalışmalarının Değerlendirilmesi

4.      eSafety Çalışmalarının Değerlendirilmesi

5.      Erasmus Çalışmalarının Değerlendirilmesi

6.      Kapanış

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.            Okul Müdürü Hayrul KARAKUŞ tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

2.           Proje Ekibi Başkanı Erhan ÇAKIR, okulumuz bünyesinde 5 öğretmenimiz, öğrencileriyle birlikte kültür, sanat, teknoloji, eGüvenlik, kodlama, matematik, oyun, sosyal ilişkiler ve yabancı dil konularında 12 eTwinning projesi yürüttüğünü, 2021 yılında 2 projemizin Ulusal Kalite Etiketi, 7 projemizin ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildiğini aktardı.  Bunlardan 5 tanesinde kurucu ve 7 tanesinde katılımcı üye olarak yer aldığımızı belirtti. Okulumuz başarılarından dolayı eTwinning Okul Levhası Ödülü almaya hak kazandığını, Avrupa Kalite Etiketi sahibi projelerimizden bir tanesinin tam puana layık görülerek projeyi kurucusu öğretmenimizin Antalya'da düzenlenen eTwinning 12.Ulusal Konferansı'nda okulumuzu başarı ile temsil ettiğini ifade etti. Başarılarımızın devamı için yeni Esep eTwinning platformuna üye olunması ve çalışmaların yeni platformda sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

     Proje Ekibi Üyesi Uğur Nurdan ÇALIŞKAN, okul idaresi,öğretmenler,öğrenciler ve velilerin işbirliği içerisinde çalışmasının ve birlikte hareket etmesinin öğrencilere 21.yy becerilerinin ve kök değerlerin kazandırılmasında başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. eTwinning mesleki eğitim faaliyetlerine katılım gösteren öğretmenlerimizin çalışmalarını geliştirebilmek amacıyla başta Esep eTwinning platformu ve eTwinning Okulu ile ilgili eğitim faaliyetlerine katılınmasının önemini aktardı.

     Proje Ekibi Üyesi Merve ARSLAN, eTwinning faaliyetlerinin yabancı dil eğitimine ve dijital becerilerin geliştirilmesine katkısının büyük olduğunu, okul içi projelerin artırılması ve rol model olmak amacıyla yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Okul içi ve dışı her türlü faaliyetin işbirliği ve iletişim içerisinde olunarak müfredata entegre edilerek gerçekleştirildiğini aktardı.

     eTwinning çalışması yürüten Uğur Nurdan ÇALIŞKAN, Merve ARSLAN, Füsun GÜNYIL ve Eda Şahin SAVAŞ yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

3.           eTwinning Kulüp Rehber Öğretmeni Uğur Nurdan ÇALIŞKAN, kulüpte şuan kayıtlı 53 öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrenciler ile eTwinning ve eSafety konularında gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Öğrencilerin ekim ayı içerisinde Avrupa Kod Haftası etkinliklerine katıldıklarını ve şubat ayı içerisinde Güvenli İnternet Günü çalışmaları gerçekleştireceklerini, bu faaliyetlerin tüm öğrencilere yaygınlaştıracaklarını  aktardı.

     eTwinning Kulüp Rehber Öğretmeni Merve ARSLAN, kulüp çalışmalarının faaliyet planlarımıza uygun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Okul panolarının oluşturulduğunu ve süreç içerisinde gerekli görülen durumlarda öğrenciler tarafından güncellemeler yapılacağını belirtti. Kulüp faaliyetlerine ve eTwinning projelerine veli katılımının sağlanması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

4.           Proje Ekibi Başkanı Erhan ÇAKIR, eGüvenlik ile ilgili hususlar hakkında bilgi verdi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için oluşturulan okul politikasının faal bir şekilde uygulandığını ve web sitesi üzerinden ulaşılabilir durumda yayımlandığını belirtti.

     Proje Ekibi Üyesi Uğur Nurdan ÇALIŞKAN, okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun eGüvenlik panosunun oluşturulduğunu, öğrenci ve veli broşürlerinin yayımlandığını, okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti.

     Okul Müdürü Hayrul KARAKUŞ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değindi.

    Proje Ekibi Üyesi Merve ARSLAN, eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak ilk etapta bronz güvenlik etiketi aldığımızı ve güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre edildiğini belirtti. Önümüzdeki süreçte Sosyal Medya Ekibi  öğretmenlerinden Fusün Günyıl ile işbirliği içerisinde eSafety etiketi başvurumuzun güncelleneceğini aktardı.

5.           Proje Ekibi Başkanı Erhan ÇAKIR, geçtiğimiz eğitim öğretim dönemlerinde iki Erasmus projesi başvurusu gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Proje Ekibi Üyesi U.Nurdan ÇALIŞKAN'ın Erasmus'ta Ne Değişti? eğitimine, Sosyal Medya Ekibi üyesi Fusün Günyıl'ın Erasmus+ KA2 Projesi Bilgilendirme Semineri'ne katılım sağladığını, önümüzdeki süreçte eğitimlere katılıma devam edileceğini aktardı.

6.           Okul Müdürü Hayrul KARAKUŞ, iyi dileklerle toplantıyı kapattı.

 

ALINAN KARARLAR:

1.            Yeni Esep eTwinning platformuna üyeiklerin sağlanmasına,

2.            Esep eTwinning ve eTwinning Okulu eğitimlerine katılım sağlanmasına,

3.            eTwinning  proje faaliyetlerinin yenilenen platformla ilgili eğitimlerin tamamlanması ardından başlanmasına ve yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmasına,

4.            eTwinning çalışmalarının disiplinlerarası yürütülmesine dikkat edilerek işbirliği ve iletişim içerisinde gerçekleştirilmesine,

5.            eGüvenlik konularının derslere entegre edilmesine,

6.            Güvenli Internet Günü faaliyetlerine öğrenci katılımlarının sağlanmasına,

7.            İnternet kullanımı ile ilgili panoların düzenlenerek gerekli uyarı levhalarının okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

8.            Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

9.            eSafety platformundaki dökümanların güncellenerek eSafety bronz etiketin yenilenmesine, etiketin altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilemesine,

10.         Erasmus+ proje bilgilendirme eğitim ve seminerlerine katılım sağlanmasına,

11.         Diğer öğretmenlere, velilere ve öğrencilere bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

 

KARAR VERİLDİ

28.12.2022 316

 

 

Proje Ekibi Toplantı Tutanağına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

28-12-202228-12-202213-01-202313-01-2023