KARNESİYLE GELEN ÇOCUĞUMUZA NASIL YAKLAŞMALIYIZ !!!!!!

10.01.2020 608

10-01-2020 

 

 

 

 

KARNESİYLE GELEN ÇOCUĞUMUZA NASIL YAKLAŞMALIYIZ !!!!!!

      Karne günü bazı öğrenciler için sevinç ve mutluluk ifade ederken bazı öğrenciler için kâbus olabilir. Karne gününün kâbusa dönmemesi için anne ve babalara düşen bazı görevler vardır. Unutulmaması gereken bir şey var ki, öğrencinin okul başarısında ya da başarısızlığında ailenin etkisi çok büyük rol oynamaktadır. İlk olarak, çocuk ne yaparsa yapsın ailesi tarafından koşulsuz sevileceğini ve kabul göreceğini bilmelidir. Bu aşamada 'sen ne yaparsan yap ben seni çok seviyorum, karnen istediğin gibi olmayabilir ama bunu düzeltme şansın var' gibi cümleler büyük önem taşımaktadır.

     Çocuğumuz doğduğu andan itibaren onunla sağlıklı bir iletişim kurmalıyız. Çünkü bu sağlıklı iletişim çocuğun gelişimindeki her alanı etkilemektedir. Okul başarısı da bunlardan bir tanesidir. Her sabah anne babası tarafından öpülerek uyandırılan, kahvaltısı yaptırılan ve ailesiyle sohbet eden bir çocuk okula daha mutlu gelecektir. Bu duygu durumu öğrencinin tüm gününü etkilemekte ve okula karşı pozitif olmasını sağlamaktadır. Okul ve aile zincirin iki önemli halkası olduğu için sürekli etkileşim halinde olmak zorundadır. Bu durum öğrencinin başarısını olumlu yönde etkileyecek en önemli etkendir. Öğrenci eve geldiği zaman yine mutlu bir aile ortamıyla karşılaşmak ister. Gün içinde yaptıklarıyla ilgili ailesiyle sohbet etmek onu mutlu edecektir. Ona sorumluluk vermek, kıyaslama yapmamak, yapabileceklerinin farkında olup yaş düzeylerine uygun beklenti içinde olmak, sohbet etmek, sık sık çok değerli olduklarını ve çok sevildiklerini hatırlatmak, kaliteli zaman geçirmek, anne baba olarak tutarlı olmak yapabileceklerimizden sadece bazıları.

      Bu tatil döneminde bırakın çocuklarınız dinlensin, eğlensin, çocukluğunu yaşasın. Karnedeki notlarıyla ilgili kişiliğe yönelik ve onları yıpratacak eleştirilerde bulunmayın, eksiklerini gömesi açısından bir fırsat olarak değerlendirin, bu konuda yapıcı sohbetlerde bulunun. Unutmayın çocuklarınız bir daha bu yaşta olmayacaklar.!!!

 

REHBERLİK SERVİSİ     

10-01-2020